torsdag 6. mai 2010

Jeg har en drøm!! 
Jeg ønsker med en bunad.. Jeg ønsker meg en Lofotbunad, men jeg har aldri hatt  bunad på meg, så det kan jo være at man ikke ser ut i den. 
Bildet er hentet fra Husfliden sine sider


 Hadde en gammel dame som
en gang for lenge siden..sa til meg at jeg var alt for lita.. ( er bare 1.52 på sokkelesten..) og for tykk for å ha Lofotbunad på meg.. Jeg kjente henne ikke,hun var innom på frisørsalongen jeg jobbet på da, men dette har liksom bare brent seg inn, men drømmen er der! 
Jeg er jo ikke noe sylfide, må jeg jo innrømme , men en plass mellom 40 og 42 str.. Kanskje -10 kilo, så sitter den.. hummm .

Det jeg kan trøste meg med er at jeg har en fantastisk veninne som er begynt å brodere Lofotbundad til minsta vår, sin komf!  men det hadde jo vært kjekt å ha en selv og! 
Spesielt nå som vi bor i Rogaland
Vet dette høres dumt ut, men hva mener dere!
  Bør bare de tynne og høye bære bunad, eller??????

8 kommentarer:

 1. For noe töys! Klart du kan ha bunad,bunaden sys jo etter dine mål og det er mye finare med bunad på en som har former enn en som er som en flis. Så bare bestill deg en bunad du. Sjelv ska jeg gifte meg i en öst telemark bunad og jeg som har stl 46 og har store bröst har alltid fått höre att jeg er flott i bunad. Jeg er 1,70 höy men jeg har sett mange korte med bunad og de er toppen fine. Klem fra Rachel

  SvarSlett
 2. Alle kan gå med bunad. Vert sydd til deg veit du. Dessutan er det tradisjon og seier mykje om identitet. Viktig for oss som har flytta til ein annan kant av landet enn der vi er fødd !!
  Mi dotter skal konfirmerast til helga og har arva bestemor sin bunad. Synes det er flott at ho vil ha samme bunad som mammaen.

  SvarSlett
 3. Gamle damer og hva de kan finne på å si! Da jeg var veldig ung jobbet jeg i et parfymeri. En gammel dame strakk seg over disken og tok meg på kinnet; "Nydelig hud, synd at du har så kort hals" sa hun.Det har jeg aldri greid å glemme. De burde vært bura inne.
  Klart du kan bruke bunad. Bunader er flotte uansett og de er da virkelig ikke ment kun for sylfider. Har du lyst på bundad så skaff deg en. Jeg er sikker på at du blir flott i den.

  Og bli med på å starte forreningen "NEI til gamle damer"

  SvarSlett
 4. Hallo!
  Sjølvsagt kan du ha bunad..........sydd etter mål.......heilt idiotisk at bunad berre kan brukast av dei høge, tynne osv.
  Og so er det veldig kjekt å gå i bunad som ikkje alle på den plassen har.........Lofotbunad vert flott i Rogaland.......Stå på!!

  SvarSlett
 5. Hva andre mener er vel egentlig klinkende likegyldig (særlig fra gamle damer) Det er du selv som må føle på det og trives med det.
  Jeg er veldig glad for min bunad (Lofotbunad) og bruker den masse og jeg unner alle andre å ha et så flott festplagg!

  SvarSlett
 6. Ok, du er lita og rund; selvfølgelig blir du litt 'rundere' i bunad. Men hvem blir ikke RUNDERE i bunad???
  Lofotbunaden er av de som man IKKE blir så rund i !!!! Mye 'verre' om det hadde vært en av bunadene med voldsomme forklær, masse broderier over bysten etc.

  Bestill en til deg også :)

  SvarSlett
 7. Hei! Har du lyst på bunad så er det bare å sette i gang,skaff deg en.Er helt sikker på at du ikke kommer til å angre på det. I godt voksen alder gikk jeg til anskaffelse av min ( nordlandsbunad), har ikke angret et sekund.Det eneste negative er at jeg ikke akkurat er godvenn med strykjernet,og man må jo stryke skjorta... ha ha.Så kjøp deg en, og når du står forran speilet vil du se at den gamle damen tok fullstendig feil .

  SvarSlett